|
www.chataczarownic.fora.pl życie po życiu, ezoteryka
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grey Owl
Wiedźma ADMIN
Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 3072
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 19:07, 10 Maj 2013 Temat postu: Zupa pieczarkowa nad zupami |
|
|
Zupa pieczarkowa, co ma wszystkie zupy pod sobą !
3/4 kg tartych pieczarek. Dużo marchewki tartej (część w talarkach), tarty korzeń pietruszki, seler i drobno krojony por. Kostki bulionowe na 2,5 l wody, 1 zupa pieczarkowa z torebki, 2 długie serki topione (z pieczarkami, albo śmietankowe), drobna kasza jęczmienna 100 g.
Tarte na wiórki warzywa podsmażyć na maśle do momentu, gdy marchewka zacznie wydzielać zapach karmelu. Całość wrzucić do wody z bulionem, dodać starte na wiórki pieczarki i kaszę. W rondelku roztopić serki z małą ilością wody. Gdy kasza będzie już ugotowana dodać rozprowadzoną w wodzie zupę pieczarkową i rozpuszczone serki. Zagotować, odstawić. Można dodać ostrożnie pieprzu ziołowego i jakiejś zieleninki. Gdy zupa za gęsta, rozrzedzić trochę wodą. MNIAM <3
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro 19:14, 22 Maj 2013 Temat postu: Re: Zupa pieczarkowa nad zupami |
|
|
Grey Owl napisał: | Zupa pieczarkowa, co ma wszystkie zupy pod sobą !
3/4 kg tartych pieczarek. Dużo marchewki tartej (część w talarkach), tarty korzeń pietruszki, seler i drobno krojony por. Kostki bulionowe na 2,5 l wody, 1 zupa pieczarkowa z torebki, 2 długie serki topione (z pieczarkami, albo śmietankowe), drobna kasza jęczmienna 100 g.
Tarte na wiórki warzywa podsmażyć na maśle do momentu, gdy marchewka zacznie wydzielać zapach karmelu. Całość wrzucić do wody z bulionem, dodać starte na wiórki pieczarki i kaszę. W rondelku roztopić serki z małą ilością wody. Gdy kasza będzie już ugotowana dodać rozprowadzoną w wodzie zupę pieczarkową i rozpuszczone serki. Zagotować, odstawić. Można dodać ostrożnie pieprzu ziołowego i jakiejś zieleninki. Gdy zupa za gęsta, rozrzedzić trochę wodą. MNIAM <3 |
Myślę że ta zupa jest bardzo pożywna, i nadaje się doskonale, kiedy przyjdziemy zmęczeni z pracy ze szkoły Nie wiem dlaczego, ale czytając ten przepis zobaczyłam przed oczami moją Babcię Czesię. Pamiętam kiedy byłam mała, i kiedy wracałam ze szkoły, pachniało przepysznym obiadkiem:))
A tu jak u mojej Babci pachnie zupą pieczarkową
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw 11:42, 23 Maj 2013 Temat postu: |
|
|
Ja dziś gotuję botwinkę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grey Owl
Wiedźma ADMIN
Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 3072
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 14:09, 23 Maj 2013 Temat postu: |
|
|
Och, to też zupa do jedzenia cały dzień nawet
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw 14:17, 23 Maj 2013 Temat postu: |
|
|
Ja tam mogę zupy jeść na okrągło i musi być dużo zielonej pietruszki:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|