Forum www.chataczarownic.fora.pl Strona Główna www.chataczarownic.fora.pl
życie po życiu, ezoteryka
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zupa pieczarkowa nad zupami

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.chataczarownic.fora.pl Strona Główna -> kuchnia czarownic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grey Owl
Wiedźma ADMIN



Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 3072
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pią 19:07, 10 Maj 2013    Temat postu: Zupa pieczarkowa nad zupami

Zupa pieczarkowa, co ma wszystkie zupy pod sobą !

3/4 kg tartych pieczarek. Dużo marchewki tartej (część w talarkach), tarty korzeń pietruszki, seler i drobno krojony por. Kostki bulionowe na 2,5 l wody, 1 zupa pieczarkowa z torebki, 2 długie serki topione (z pieczarkami, albo śmietankowe), drobna kasza jęczmienna 100 g.
Tarte na wiórki warzywa podsmażyć na maśle do momentu, gdy marchewka zacznie wydzielać zapach karmelu. Całość wrzucić do wody z bulionem, dodać starte na wiórki pieczarki i kaszę. W rondelku roztopić serki z małą ilością wody. Gdy kasza będzie już ugotowana dodać rozprowadzoną w wodzie zupę pieczarkową i rozpuszczone serki. Zagotować, odstawić. Można dodać ostrożnie pieprzu ziołowego i jakiejś zieleninki. Gdy zupa za gęsta, rozrzedzić trochę wodą. MNIAM <3
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Śro 19:14, 22 Maj 2013    Temat postu: Re: Zupa pieczarkowa nad zupami

Grey Owl napisał:
Zupa pieczarkowa, co ma wszystkie zupy pod sobą !

3/4 kg tartych pieczarek. Dużo marchewki tartej (część w talarkach), tarty korzeń pietruszki, seler i drobno krojony por. Kostki bulionowe na 2,5 l wody, 1 zupa pieczarkowa z torebki, 2 długie serki topione (z pieczarkami, albo śmietankowe), drobna kasza jęczmienna 100 g.
Tarte na wiórki warzywa podsmażyć na maśle do momentu, gdy marchewka zacznie wydzielać zapach karmelu. Całość wrzucić do wody z bulionem, dodać starte na wiórki pieczarki i kaszę. W rondelku roztopić serki z małą ilością wody. Gdy kasza będzie już ugotowana dodać rozprowadzoną w wodzie zupę pieczarkową i rozpuszczone serki. Zagotować, odstawić. Można dodać ostrożnie pieprzu ziołowego i jakiejś zieleninki. Gdy zupa za gęsta, rozrzedzić trochę wodą. MNIAM <3


Myślę że ta zupa jest bardzo pożywna, i nadaje się doskonale, kiedy przyjdziemy zmęczeni z pracy ze szkołySmile Nie wiem dlaczego, ale czytając ten przepis zobaczyłam przed oczami moją Babcię Czesię. Pamiętam kiedy byłam mała, i kiedy wracałam ze szkoły, pachniało przepysznym obiadkiem:))
A tu jak u mojej Babci pachnie zupą pieczarkowąSmile
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Czw 11:42, 23 Maj 2013    Temat postu:

Ja dziś gotuję botwinkęSmile
Powrót do góry
Grey Owl
Wiedźma ADMIN



Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 3072
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Czw 14:09, 23 Maj 2013    Temat postu:

Och, to też zupa do jedzenia cały dzień nawet Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 14:17, 23 Maj 2013    Temat postu:

Ja tam mogę zupy jeść na okrągło i musi być dużo zielonej pietruszki:)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.chataczarownic.fora.pl Strona Główna -> kuchnia czarownic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin